Pärnus avatakse mälestustahvel David Samoilovile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Toominga 4 majas elas aastatel 1976 - 1990 poeet David Samoilov.
Selles Toominga 4 majas elas aastatel 1976 - 1990 poeet David Samoilov. Foto: Urmas Luik

Nimeka luuletaja David Samoilovi 95. sünniaastapäeval, 1. juunil asetatakse Pärnus Toominga 4 majale mälestustahvel. Keskpäeval toimuvale mälestushetkele Toominga tänaval järgneb kontsert Pärnu raekoja saalis.

Luuletaja loominguperiood Pärnus oli väga rikkalik ja ta on Pärnule pühendanud rea luuletusi, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

Samoilovi venekeelseid luuletusi on tõlkinud eesti keelde Jaan Kross ja Ants Reolin. Kaheksa luulekogu autor oli viljakas tõlkijagi. Eesti luulest tõlkis Samoilov vene keelde Lydia Koidula, Ado Reinvaldi, Karl Eduard Söödi, Debora Vaarandi, Ralf Parve, Jaan Krossi, Ellen Niidu ja Paul-Eerik Rummo luulet.

Moskvast pärit tunnustatud poeedi loomingurikas eluperiood Pärnus sai alguse 1976. aastal, mil ta asus elama Toominga tänavale. Samoilov on maetud Pärnu Metsakalmistule.

Poeedi kunagisele kodumajale paigaldatava mälestustahvli autor on Rait Pärg.

Samoilovi sünniaastapäeva korraldavad Pärnumaa vähemusrahvuste liit Raduga, Pärnu kirjandusklubi Nadežda ja Pärnu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles