Häädemeestel alustab tööd uus kiirabibaas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Ants Liigus

1. juunil alustab Häädemeestel tööd Pärnu haigla uus kiirabibaas, mis aitab vähendada Pärnu ja Kilingi-Nõmme kiirabibrigaadide töökoormust.

Pärnu haigla kiirabi vastutab erakorralise- ja vältimatu abi eest Pärnu linnas ja maakonnas ning osaliselt Läänemaal. Vajadusel antakse abi kiirabibaasidesse pöördunud inimestele kohapeal, vahendas Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur.

Pärnumaal, Eesti suurimas maakonnas, kulgeb Pärnu haigla kiirabi teeninduspiirkond ja kiirabisõidukite tegutsemisraadius ebasümmeetriliselt piki mereranda kuni 80 kilomeetri ulatuses.

Pärnu haigla koosseisu kuulub üheksa kiirabibaasi, mis paiknevad Pärnu linnas, Vändras, Kilingi-Nõmmes, Pärnu-Jaagupis, Lihulas ja nüüd lisandub baas Häädemeestele.

Haigla erakorralise meditsiiniabi teenistuse juhataja Marit Õuna sõnutsi tähendab uue baasi lisamine abivajajale kvaliteetsemat ja kiiremat teenust ning parandab olulisel määral Via Baltica äärsete elanike arstiabi kättesaadavust.

Möödunud aastal tegid Pärnu haigla kiirabibrigaadid 18 640 väljasõitu. Erakorralise abi vajajate juurde jõudmiseks kulus hajaasustusega teeninduspiirkondades keskmiselt 12 ja pool minutit ning kiirabiauto saadeti pärast kutse saamist välja ühe minuti jooksul.

"Kvaliteetse erakorralise abi tagamiseks meie teeninduspiirkonnas tegutsevad Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi teenistuse koosseisus ühtse meeskonnana erakorralise meditsiiniabi osakond (EMO) ja kiirabiosakond. Häädemeeste brigaadi lisandumine on loogiline samm kiirabivõrgustiku arendamisel," lausus Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles