Neestonets – mees, kes sülitab Eesti peale

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugupeetud inimene: “Kui inimene muudab oma lipu värvi, siis sellest inimesest ei saa lugu pidada,” sõnab Neestonets meie riigijuhtidele viidates. Tema ise on oma värvidele kindlaks jäänud.
Lugupeetud inimene: “Kui inimene muudab oma lipu värvi, siis sellest inimesest ei saa lugu pidada,” sõnab Neestonets meie riigijuhtidele viidates. Tema ise on oma värvidele kindlaks jäänud. Foto: Mailiis Ollino

Ta kannab punast nokatsit kirjaga CCCP. Sama tähekombinatsioon koos sirbi ja vasaraga on tema punasel kampsunil. Ta on veendunud, et Eesti on lollidemaa, kus elab miljon lolli. Ta on selle maa kodanik, aga laseb ennast kutsuda Sergei Neestonetsiks.

“Mina ei ole eestlane,” kuulutab ta uhkelt. “Ma ei ole elu sees söönud grammigi eestlase lemmikmagustoitu,” põhjendab ta, miks teda ei saa eestlaseks nimetada. “Ma sülitan selle sõna “Eesti” peale.”

Üks süljelärakas rohkem või vähem ei muuda midagi, sest Eesti riik on Neestonetsi hinnangul juba nagunii sügavalt p...e keeratud. Ja seda tegid setud. “Ansip, Ligi, Parts, Aaviksoo, Ojuland, Sõõrumaa,” loetleb ta sõrmi kõverdades raevukalt neid, kes tema arusaamise kohaselt kuuluvad rahvastikurühma „setud“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles