Toominga tänaval taasavati mälestustahvel Vene poeedile

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu liige Tatjana Gussarova tänas skulptor Rait Pärga lillekimbuga. Taamal mälestustahvel ja Pärnu abilinnapea Jane Mets.
Pärnu linnavolikogu liige Tatjana Gussarova tänas skulptor Rait Pärga lillekimbuga. Taamal mälestustahvel ja Pärnu abilinnapea Jane Mets. Foto: Ants Liigus

Eile keskpäeval avati Pärnus Toominga tänaval uus mälestustahvel majal, kus aastail 1976–1990 elas vene poeet David Saimoilov. Luuletaja sünnist möödus eile 95 aastat.

Sündmusel linnavalitsust esindanud Pärnu abilinnapea Jane Mets tänas linnavolikogu liiget Tatjana Gussarovat, kes märkas, et senine puust mälestustahvel oli vihma, lume ja päikse käes trööstituks kulunud. Korraga vaadati üle ka kõrvalmaja, kus elas teine nimekas David – David Oistrahh –, sest sellelgi hoonel oli puust tahvel ilma räsida.

Uue mälestustahvli autor on Rait Pärg. Skulptor ütles, et tegi selle samast materjalist, millest Michelangelo oma kuulsa Taaveti – Itaalia valgest Carrara marmorist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles