Näitus kutsub maasikavälu avastama

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mees ja naine” avamisel aukohale istuma pandud Ado Lill (paremalt), Henno ja Jüri Arrak esindasid näitusel oma loominguga vanema põlvkonna Eesti klassikuid. Taustal on “taevase klassiku” Olev Subbi maalid.
“Mees ja naine” avamisel aukohale istuma pandud Ado Lill (paremalt), Henno ja Jüri Arrak esindasid näitusel oma loominguga vanema põlvkonna Eesti klassikuid. Taustal on “taevase klassiku” Olev Subbi maalid. Foto: Marko Toomast

Pärnu uue kunsti muuseumis nädalavahetusel avatud XXII rahvusvaheline näitus “Mees ja naine: maasikavälu” viib vaataja salajaste kohtumispaikade ja armastajate maailma.

Näituse pealkiri on kuraator Mark Soosaare sõnutsi inspireeritud Ingmar Bergmani maailmakuulsa filmi “Maasikavälu” pealkirjast. Rootsikeelne sõna “smultronstället” tähistab otsetõlkes lagendikku metsmaasikatega, kuid metafoorina vihjab sõnajalaõie otsimisele või paigale, kus armunud salaja kohtuvad.

Nii leiab väljapanekult seekord palju armastuse, armunud olemise ja kauni loodusega seotud kunstiteoseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles