Õuesõppe päeval käis fotojaht

, Paikuse põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuesõppepäeval käis Paikuse kool fotojahil. 1.b klass moodsat kunsti hindamas.
Õuesõppepäeval käis Paikuse kool fotojahil. 1.b klass moodsat kunsti hindamas. Foto: Erakogu

Viimase koolinädala esimene päev toimus Paikuse põhikoolis õuesõppe päevana ja kandis pealkirja "Fotojaht".

Kõik klassid – välja arvatud üheksandad, kes eesti keele eksamit sooritasid – toimetasid klassijuhataja juhendamisel Paikuse valla territooriumil ülesandeid täites.

Hommikul jagati kooli siseõuel kõikidele klassidele salapärased ümbrikud, mis sisaldasid fotosid Paikuse valla paikadest, mida klass üheskoos külastama pidi. Ennast pidi pildistama etteantud objektide taustal. Konkreetsed paigad tuli jäädvustada identselt ümbrikusse lisatud piltidega ja fotole tuli lavastada temaatiline stseen. Viimases kontrollpunktis koolimaja ees tuli näiteks pärast füüsikakatset lavastada pilt „Ah ja Oh matkal“.

Igas kontrollpunktis oli klassidel vaja täita ka tööülesanne. Õpilased pidid arvutama, luuletama, nutitelefonide abil infot otsima, mõistatusi lahendama ja kunstiteoseid looma. Vaja oli ka katseid sooritada ja muidugi sisaldas päev rohkelt liikumist värskes suveõhus.

Õppekäigu raames õppisid õpilased viisakat asjaajamist ametiasutuses (Paikuse vallamajas), liiklusreegleid, oma kodupaika ja loodust tundma ning kahtlemata lihviti kollektiivse töö oskusi.

Õues õppida oli mõnus ja lõunasöök pärast „jahti“ maitses erakordselt hea.

Õppepäeva organiseeris kooli tervisenõukogu, kes oli vaeva näinud õppeainete lõimimise ja huvitavate ning õppekavaga seotud ülesannete koostamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles