Elektrilevi tõstis võrguga liitumise hinda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Alates juunist kasvab elektrivõrguga liitumisel ühe ampri hind koos käibemaksuga 156 euro ehk 16 protsendi võrra, kuna 2008. aastast kehtivad turuhinnad ei kata klientide elektrivõrguga liitumiseks tehtavaid kulutusi.

Muudatus mõjutab aastas ligikaudu 2500 majapidamist ja ettevõtet, kes liituvad elektrivõrguga või suurendavad peakaitsme võimsust, teatab Elektrilevi oma kodulehel. Kuni 31. maini esitatud liitumistaotlusi menetletakse seni kehtinud hinnakirja alusel.

“Uue hinnakirja taga on põhimõte, kus 80 protsenti amprite suurendamisega seotud ehitustööde maksumusest katab liituja ja 20 protsenti Elektrilevi,” selgitas ettevõtte kommunikatsioonijuht Kaarel Kutti. Ehitustööde hind kujuneb elektriehitusettevõtete vähempakkumisel. Kutti sõnutsi ei kata mai lõpuni kehtinud amprihinnad klientide elektrivõrguga liitmise kulutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles