Pärnu lahel algab nädala pärast kuu aega kestev kohapüügikeeld

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koha
Koha Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Keskkonnaministri määruse kohaselt ei tohi kaladele kuderahu tagamiseks Pärnu lahel koha püüda järgmisest kolmapäevast kuni 15. juulini.

"Meil on hea meel, et jõudsime kaluritega üksmeelele, et Pärnu lahe kohavaru vajab kaitset ja selleks on vaja kaladele kuderahu tagada," ütles ministeeriumi kalavarude osakonna juhataka Kaire Märtin pressiesindaja vahendusel. "Kohasaakide analüüs näitab, et vanu, mitmeaastasi isendeid Pärnu lahe kohakarjas peaaegu ei ujugi. Seega on selge, et praeguse majandamisviisi puhul ei ole kalurite head kohasaagid pikemas perspektiivis kaugeltki kindlustatud."

Kuna iga kalaliik koeb just omale sobiva veetemperatuuriga, analüüsitakse järgmiste aastate kohapüügi keeluaja paikapanemiseks pikaaegseid veetemperatuure ja saake. Et kalahuvilised ikka kaasa saaksid rääkida, plaanib keskkonnaministeerium augustisse ja septembrisse ühist arutelu nii teadlaste, kutseliste kalurite kui hobikalastajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles