Pärnu lahel keelati varasuvine kohapüük

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kkohapüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel on keelatud.
Kkohapüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel on keelatud. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaminister Marko Pomerants allkirjastas määruse, millega kehtestatakse Pärnu lahe kohavarude kaitseks 2015. aastal kohapüügikeeld 10. juunist 15. juulini.

Keskkonnaministeeriumi ja kalavarusid uuriva teadlaskonna esindajad pidasid kohapüügi keelustamise üle nõu Pärnumaa kutseliste kaluritega juba varakevadest saati. Kompromiss saavutati mõne nädala eest, kui kujunes ettepanek ministrile keelustada kohapüük 10. juunist 15. juulini.

Sellele seisid vastu harrastuskalastajate esindajad, kelle arvates Pärnu lahel kohapüügi keelustamine 15. juulini on liialdus. Kutselised kalurid sel ajal enam niikuinii aktiivselt merest kala ei püüa, samal ajal on harrastuspüügi hooaeg ammu alanud. Harrastuskalameeste liidu juhatuse esimehe Endrik Tõnsbergi arvates võinuks piirang lõppeda 1. juulil, kaks nädalat kehtestatust varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles