Raeküla kooli esindus naasis Ungarist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riita Tõniste (ülemises reas vasakult), Deloona Hook, Maria-Christina Künnerpä, Mirell Kell, Marjaliisa Umb, Silve Tarre, Eliria Kaup (alumises reas vasakult) ja Ken Kivitar.
Riita Tõniste (ülemises reas vasakult), Deloona Hook, Maria-Christina Künnerpä, Mirell Kell, Marjaliisa Umb, Silve Tarre, Eliria Kaup (alumises reas vasakult) ja Ken Kivitar. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla kooli 8. klassi õpilased osalesid projekti „Youth and Healthy habits“ raames kohtumisel Ungaris.

Kuus Pärnu noort ja nende kaks õpetajat viibisid seoses rahvusvahelise projektiga nädal aega Ungaris Budakeszis. Õpilasi ja õpetajaid vastu võttev Budakeszi Nagy Sándor József Grammar School asub Budapesti külje all. Kooli ette olid kogunenud vastuvõtvad õpilased koos vanematega, et tervitada kirjasõpra, keda nädal aega oma kodus võõrustada.

Kolmeaastases rahvusvahelises strateegilise koostöö projektis osaleb neli Euroopa kooli: Pärnu Raeküla kool Eestist, Ricarda-Huch-Schule Saksamaalt Kiilist, Lycée Saint-Louis Lorient Prantsusmaalt ja Budakeszi Nagy Sándor József Grammar School Ungarist. Kõikidest koolidest olid kohal tiimid, kes olid valmis arutama ja analüüsima noorte tervislikke käitumisharjumusi.

Noored analüüsisid rahvusvahelistes töörühmades projekti küsimustiku tulemusi, mille väljundiks oli planeeritud näitus tervislikest käitumisharjumustest. Päeva teises pooles jagati poisid ja tüdrukud rühmadesse, kus tüdrukud tutvusid kõhutantsu ja poisid joogaga.

Teiseks päevaks oli võõrtustajad planeerinud Budapesti linnaekskursiooni. Hommikut alustasime draakonpaatide sõiduga Doonau jõel, millele järgnes linna vaatamisväärsusi ja kultuuri tutvustav ekskursioon. Külastasime ka Budapesti parlamenti, mis jättis kustumatu mulje oma arhitektuuri ja kõigega, mis hoones oli.

Kolmas päev oli koolis näituse päev, kus hommikul sai iga töörühm suure stendi, millel esitleda oma väljapanek järeldustega.

Neljanda päeva hommikul külastasime kehalise kasvatuse ülikooli kehalise kasvatuse ja rekreatsiooni instituuti, kus räägiti aktiivse liikumise vajalikkusest ja võimalustest. Õhtupoolseks tegevuseks oli planeeritud Buda lossi ümbruses aardejaht, kuid ilm nurjas selle. Õhtul leidsid noored mahti külastada veekeskust.  

Viienda päeva hommikul oli planeeritud matk rahvusparki, et rühmades valmistada tervislik lõunasöök lõkkel, kuid ilm ei soosinud ka sel päeval väliseid tegevusi. Planeeritud lõunasööki tuli seekord valmistada aga sisetingimustes. Õhtuks oli organiseeritud hüvastijätupidu, kus võõrustajad tutvustasid ungari rahvatantsu ja panid kõik külalised endaga tantsima.

Kuuenda päeva varahommikul alustasime tagasiteed Eestisse. Reis oli küll pikk ja väsitav, kuid meeldejääv ja rikastas nii õpilaste kui ka õpetajate kogemustepagasit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles