Tänu Soome kaitsmise eest

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Oseleinile (paremal) jääb peale Mannerheimi kepi mälestuseks selle kohta tekst raami sees, mille annab üle Erkki Asiala.
Kalju Oseleinile (paremal) jääb peale Mannerheimi kepi mälestuseks selle kohta tekst raami sees, mille annab üle Erkki Asiala. Foto: Urmas Luik

Soome kaitsejõudude 97. aastapäeva, Soome väejuhi marssal Mannerheimi sünniaastapäeva ja Soome kaitseväe lipupäeva puhul tänas Soome riik Eesti sõjamehi, soomepoisse, kes teises maailmasõjas põhjanaabreid kaitsesid.

Soome sõjaveteranide Eesti ühenduse Pärnu piirkonnas pälvisid tänu Uno Saar ja Kalju Oselein Pärnust ning Elmar Pajus Kehtnas, kes said kingituseks Mannerheimi jalutuskepi.

Originaali järgi tehtud kepi koopia andsid veteranidele üle Soome aukonsul Eestis Jarno Fonsen abikaasa Päiviga, Soome armee erukommodoor leitnant Christian Klevdahl ja Pärnu Soome seltsi auesimees Erkki Asiala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles