Põlispuud taanduvad Kilingi-Nõmmes torustike ees

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmmes võetakse peatänava äärest maha põlispuud, mis jäävad ühisvee- ja kanalisatsioonitorustiku paigaldamisel ette ning saavad kaevetöödest juurekahjustusi.
Kilingi-Nõmmes võetakse peatänava äärest maha põlispuud, mis jäävad ühisvee- ja kanalisatsioonitorustiku paigaldamisel ette ning saavad kaevetöödest juurekahjustusi. Foto: Ants Liigus

Kilingi-Nõmme peatänava äärne on harjumatult lage, sest seal võetakse maha põlispuud, mis jäävad ette vee- ja kanalisatsioonitorustike paigaldajatele. Kohalikud rõõmustavad ja kurvastavad ühtaegu.

“Rahvale on see hea, et vesi ja kanalisatsioon tuleb, aga iga asi toob endaga kaasa midagi halba, mina olen eluaeg puid kaitsnud,” ütles Saarde valla keskkonnaspetsialist Eesi Kolla, kes on Kilingi-Nõmmes olnud pool sajandit.

Seekord ei olnud tal enam võimalik kaitsta kesklinnast metsamajandini valdavalt enne sõda istutatud 38 alleepuud: 24 pärna, üheksat vahtrat, kaht saart, üht jalakat, tamme ja õunapuud. Torustike projekteerijaga läbi rääkides on mahavõtmisest säästetud kolm tamme ja pärna ning kaks lehist, mis jäävad linna algusesse metsamajandi poole ja on maanteest kaugemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles