Raeküla lasteaia Kullalinnud matkasid Tolkuse rabas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaia kullalinnu rühma lapsed matkasid Tolkuse rabas.
Raeküla lasteaia kullalinnu rühma lapsed matkasid Tolkuse rabas. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla lasteaia Kullalindude rühm lõpetas oma õppehooaja mõnusa matka ja piknikuga Tolkuse rabas.

Pärast lasteaiapäeva lõppu asuti üheskoos sihtkoha poole teele. Kohale jõudnud, läbis lastest, vanematest ja õpetajatest koosnev kirev matkaseltskond esmalt edukalt 2,2 kilomeetri pikkuse Rannametsa-Tolkuse õpperaja. Hoolimata kõige väiksemate matkasellide väsimatult kiirest tempost, püüti märgata ka mitmekesist varasuvist loodust, maalilist järve meenutavat laugast keset rabamaastikku ja kaunist vaadet, mis avanes vaatetornist, mille juurde pärast jalgsirännakut jõuti.

Tornimäe jalamil peeti piknikku, keha kinnitati kõiksugu soolaste ja magusate ampsudega, mida lapsed olid päeval koos kasvatajatega valmistanud. Pärast seda jäi lastele veel aega vabas õhus mängida ja ringi joosta. Eriliseks lemmikuks kujunes hoojooksuga kaugushüpe auväärsesse looduslikku liivakasti – Tornimäe on Eesti kõrgeim luide ja kui ronida selle harjale ehitatud vaatetorni tippu, võib näha lausa 50 kilomeetri kaugusele.

Koju sõideti väsinud ja liivaste, kuid rahulolevate lastega. Meeldejääv üritus sai teoks tänu aktiivsetele lapsevanematele ja Kullalindude rühma väga toredatele õpetajatele, kes ei väsi lastega koos vahvaid asju ette võtmast. Suur aitäh neile selle eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles