Männipargi lapsed mängivad oma lasteaia lauamängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Männipargi lasteaia oma lauamäng „Männipargi mänguaias“.
Pärnu Männipargi lasteaia oma lauamäng „Männipargi mänguaias“. Foto: Erakogu/Repro

Pärnu Männipargi lasteaia Männipõnnide rühmas valmis koos lapsevanemaga vahva lauamäng „Männipargi mänguaias“.

Mäng viib läbi oma lasteaia mänguaia kuni finišini. Teel on mõni takistus ja toredad mängukohad, kus mängija jääb pisut toppama. Mängu taustaks on Männipargi lasteaia õu ehk meie laste mängumaa kõigi õuel olevate mänguvahenditega.

Mängu alustamiseks tuleb kokku leppida, kes alustab täringu veeretamist. Võimalusi selleks on mitu. Mängureeglid juhendavad mängijaid, millal peab tagasi minema või hoopis noolega näidatud suunas edasi liikuma.

Tegutsemiskeskusi on kaksteist. Mängija veeretab täringut ja liigub oma nupuga noolega näidatud suunas. Rohelistelt ruutudelt saab võimaluse edasi liikuda vastavalt täringul näidatud numbrile. Punastelt ruutudelt liigutakse tagasi. Oranžile ruudule sattudes jääb viskekord vahele – puhata on ju ka vaja. Võib-olla pissipausigi pidada. On teisigi vahvaid pisut humoorika alatooniga tegutsemisvõimalusi õuel.

Põnevat mängu „Männipargi mänguaias“ on lapsed juba mõnda aega mängida saanud ja oma õue mäng meeldib lastele väga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles