Paikuse esimene monument sünnib Kikepera soorahnust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestuskivi kujunduse autor Tiina Ojaste ja Paikuse Lions klubi president Edgar Übner on tulemusega rahul, nüüd on vaja see Sindi-Lodjas paika panna.
Mälestuskivi kujunduse autor Tiina Ojaste ja Paikuse Lions klubi president Edgar Übner on tulemusega rahul, nüüd on vaja see Sindi-Lodjas paika panna. Foto: Urmas Luik

Sindi-Lodjas, peaaegu sealsamas, kus nõukogude ajal seisis postamendi otsas Punaarmee tank, valati vundament mälestuskivile, mis hakkab jutustama inimkonna evolutsioonist ja inimsoo visadusest ajaga kohaneda.

See on Paikuse Lions klubi ettevõtmine, mis on juuri ajanud juba viis aastat. Klubi liige, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann meenutas, et ühele viie aasta tagusele lõvide koosviibimisele külla kutsutud ajakirjanik Urmas Saard tõdes, et Paikuse valla territooriumil pole ainsatki monumenti.

“Hakkasime otsima ideed, mida uus monument kannaks ja kus see võiks paikneda,” rääkis Erkmann. “Kuna meil on kiviaja teemaküla Reiu jõe suudmealal, tundus loomulik, et mälestusmärgi kehand võiks olla suur maakivi. Klubi liige Guido Ratnik pakkus välja, et monument tuleks siduda kiviaja teemapargiga ja see võiks tähistada inimarengu järjepidevust, olgu Paikusel või laiemalt.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles