Pärnu võtab suure laenu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus laenab 2021. aasta mai lõpuni Danske Bankist kuni 5 532 710 eurot, et refinantseerida nelja varasemat kohustust ja maksta Rannastaadioni renoveerimise eest.

Linnavalitsus kuulutas 14. aprillil välja riigihanke, millega otsiti varasemate kohustuste refinantseerijat ja Rannastaadioni uuendamiseks laenuandjat. Sel aastal pidi linn Nordea Pangale tagastama ligi 1,6, Danske Bankile kahe laenulepingu alusel ligemale 1,4 ja osaühingule Steniard umbes 1,4 miljonit eurot, kokku oli kohustusi 4 432 710 euro eest.

Linnavalitsus otsustas kohustused refinantseerida. Riigihanke võitis Danske Bank, millele makstakse uue, kuueaastase laenu eest arvestuslikult 139 696 eurot. Intress koosneb kaks korda aastas korrigeeritavast kuue kuu Euriborist ja marginaalist, laenu hakatakse tagasi maksma 1. märtsist 2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles