Kerli Kunst: Võta aega veidi ringi vaadata

, üliõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Pärnust. Foto on illustreeriv.
Aerofoto Pärnust. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tunnen, et esimest korda elu jooksul vaatan ja imetlen Pärnut ammuli sui kui turist, kes oma silmaga mõnd maailmakuulsat vaatamisväärsust näeb. Olen võlutud sellest väikesest linnakesest, mis muidu on nõnda vaikne, kuid suvel tärkab õitsele.

On tunda, kuidas kohalikud valmistuvad end ümber lülitama Pärnu suvele, sest uusi söögikohti tekib kui seeni pärast vihma, väikesed suveniiriputkad võtavad sisse oma tavapärased positsioonid, tenniseturniirid kesklinna väljakutel, ürituste laviin matab Pärnu enda alla.

Ühe õhtu jooksul on Pärnus rohkem tegevust kui kogu sügistalvise perioodi peale kokku ja see on alles algus. Saabuvad esimesed turistid ja mina kui igipõline pärnakas suudan juba paarikümne meetri kauguselt eristada turisti kohalikust. Kohalik tormab. Turist uurib ja vaatleb ja kõnnib tee peal ees, ise teadmata, kuhu ta nüüd täpselt suundubki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles