Ilmar Tõnisson sai valmis Eesti esimese suupilliõpiku

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Tõnisson loodab, et õpiku olemasolu tõstab Eestiski mängu taset, suupilli prestii˛ tõuseb ja see võetakse edaspidi võrdväärse pillina teiste pillide perre.
Ilmar Tõnisson loodab, et õpiku olemasolu tõstab Eestiski mängu taset, suupilli prestii˛ tõuseb ja see võetakse edaspidi võrdväärse pillina teiste pillide perre. Foto: Ants Liigus

Muusik, dirigent ja Pärnu suupilliklubi Piccolo asutajaliige Ilmar Tõnisson esitleb järgmisel teisipäeval Pärnu raekojas oma äsjavalminud suupilliõpikut.

Piccolo kolleeg Elmar Trink avaldas, et Tõnisson on oma peatse 80 aasta juubeli eel teinud ära suurepärase töö: Baltimaades ei olnud seni ühtegi sellist emakeelset õpikut, milles on koos praktiku-muusiku ja muusikakõrgkooli õppejõu teadmised.

Tõnisson tõi välja huvitava fakti, et vähemasti talle teadaolevalt on varem viimati Pärnus ja Pärnumaal kirjutanud muusikainstrumendiõpiku helilooja ja organist Peeter Laja, keda ta väga hästi tundis. Laja “Klaverimängu õpetuse” I osa ilmus esimest korda 1935. aastal (II osa 1937. aastal), seega 80 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles