Pärnu külje alla ehitatakse uus elamurajoon

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurgakivi paigaldati esimesele elumajale, sel aastal loodetakse valmis ehitada kaheksa hoonet.
Nurgakivi paigaldati esimesele elumajale, sel aastal loodetakse valmis ehitada kaheksa hoonet. Foto: Ants Liigus

Majandussurutise järel Pärnumaal uute eramurajoonide ehituses tekkinud vaikelu lõpetas LVM Kinnisvara, kes alustas Sauga vallas Tammiste külas Randivälja teel uue 23 elamust koosneva Linnapiiri elamurajooni ehitusega.

Ühesuguse väljanägemisega energiatõhusatest eramutest koosnev rajoon paikneb Randivälja teele varem ehitatud hoonestuse naabruses kauni männimetsa all. Eile pandi esimese elumaja nurgakivi.

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing ütles, et ühekorruseliste eluhoonete ostjana nähakse peresid, kes tahaksid kolme-neljatoalisest linnakorterist avaramasse elamisse kolida.

Arendaja ja müüja LVM Kinnisvara pidas Saksingu väitel väga tähtsaks ostujõu teemat, et majade hinnaklass sobiks lastega peredele: sobiva hinnaga lahenduse leidmiseks suheldi paljude majatehaste ja ehitusfirmadega ning löödi lõpuks käed Pärnu ehitusfirmaga Ardis Ehitus.

Linnapiiri elamurajooni on planeeritud 23 elamut, esimeses etapis ehitatakse kaheksa maja.

Rajatavad ühekorruselised elamud on 124 ruutmeetri suurused ja nende juurde kuuluvad 1600–1700ruutmeetrised krundid. Majade hind jääb vahemikku 129 000 – 139 000 eurot. Energiatõhusad elamud on varustatud nüüdisaegsete tehniliste lahendustega nagu õhk-vesi küttesüsteemid ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteemid.

Tavapärase majade müügi kõrval pakub LVM Kinnisvara uudset koduvahetuse võimalust, kus korteriomanikud saavad oma vana kodu Linnapiiri uue elamu vastu vahetada.

Sauga vallavanem Priit Ruut oli rahul, et elamuehitus vallas areneb. Eelmise majandustõusu ajal rajatud elurajoonid tõid valla elanike registrisse juurde ligemale 1500 hinge. Viimastel aastatel on elanike arv püsinud vallas stabiilsena. Sellele aitavad kaasa uuselamurajoonide arendused, pealegi on vaba maad piisavalt ja planeeritud elamukrunte tuleb järjest juurde.

Ruut tõdes, et kahjuks napib lasteaiakohti. “Korrusmaja lisandumine tähendaks selles osas eramutega võrreldes suuremat survet,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles