Vutipiljard paneb mängija jalad proovile

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Kristjan Kool (esiplaanil) ehitas internetist nähtud videote järgi valmis kaks jalgpallipiljardilauda ja pani need Pärnu randa üles.
Pärnakas Kristjan Kool (esiplaanil) ehitas internetist nähtud videote järgi valmis kaks jalgpallipiljardilauda ja pani need Pärnu randa üles. Foto: Ants Liigus

Pärnu surfirannas püüavad promenaadi kõrval pilku kaks tavalisest palju suuremat piljardilauda, kuhu võib jalgupidi peale ronida ja proovida palle auku lüüa.

Vutipiljardi omaniku pärnakas Kristjan Kooli sõnade järgi kehtivad selles mängus samad reeglid mis tavalises piljardis ja kahe sportmängu peamine vahe peitub vahendites. Kui tavalises piljardis ja snuukris on löögiriistaks kii, millega tuleb võimalikult täpselt kuule tabada, siis jalgpallipiljardis proovitakse palle piiretega laua külgedel ja nurkades olevatesse aukudesse saada jalalöökidega.

“Korraga mängib ühel platsil kaks kuni neli mängijat. Lepitakse kokku, kes mängu lahti lööb. Kes saab esimesena sisse ühe- või mitmevärvilise palli, on mängus vastavat värvi pallide omanik. Duona mängides löövad paarilised palle kordamööda,” seletas Kool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles