Lätlasest sarimurdvaras on viimaks kohtu ees

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterivargustele spetsialiseerunud Janis Skopecs on Lätis üle kümne aasta vanglates veetnud. Nüüd ootab ta Eesti kohtusüsteemi otsust.
Korterivargustele spetsialiseerunud Janis Skopecs on Lätis üle kümne aasta vanglates veetnud. Nüüd ootab ta Eesti kohtusüsteemi otsust. Foto: Ants Liigus

Pärnus rea kutsumata ja kulukaid koduvisiite teinud lätlasest murdvaras astus sel nädalal esimesed sammud kohtuteel, mille lõppu jõuab ta paremal juhul alles sügisel.

Väikest kasvu, kiila pea ja habetunud lõuaga pühasõdalast meenutav elukutseline murdvaras Janis Skopecs ei ole mingi lihtne mees. Enam kui kümme aastat oma elust on ta viibinud vangistuses – ikka varguste ja sissemurdmiste pärast, milles ta on kibe käsi. Praegugi menetletakse viimati 2012. aasta novembris vabadusse pääsenud mehe üle paralleelselt Eestis toimuva protsessiga Lätiski kahte tema sooritatud sissemurdmist.

Pärnus jõudis Skopecs koos kolleegiga 2014. aasta oktoobris-novembris külastada 22 majapidamist. Kiiresti, õhtuhämaruse varjus kas esimese korruse aknast või rõdult sisse, taskud raha ja väärismetallist ehteid täis ja putku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles