Mammutregati president väisas Pärnut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi kommodoor Jüri Sõber (paremal) ja Barcolana jahtklubi kommodoor Mitja Gialuz vahetasid klubide vimpleid.
Pärnu jahtklubi kommodoor Jüri Sõber (paremal) ja Barcolana jahtklubi kommodoor Mitja Gialuz vahetasid klubide vimpleid. Foto: Raiko Lehtsalu

Osalevate jahtide arvult maailma suurima, Itaalias toimuva Barcolana regati peakorraldaja, kohaliku jahtklubi kommodoor Mitja Gialuz külastas Tallinna Kalevi ja Pärnu jahtklubi, et kutsuda mereriigi purjetajaid suursündmusel osalema.

“Eesti on esimene riik, kuhu otsustasime tulla regatti tutvustama,” kõneles Gialuz Pärnu Postimehele. “Oktoobri teisel pühapäeval juba 47 korda toimuv Barcolana paneb purjetamishooajale ilusa punkti. Kui aastal 1969 alustati 51 jahiga, siis nüüd küündib nende arv juba 2000ni. Stardijoonel on kõrvuti nii professionaalid kui asjaarmastajad, kes läbivad 16 meremiili väga erinevate aegadega.”

Itaallane selgitas, et Barcolana regatt Aadria mere ääres Triestes ei ole ainult 35 000 purjetaja pidu, vaid erinevad kultuuri- ja spordisündmused maal ning merel kestavad kokku kümme päeva ja 200 000 elanikuga linna külastab sel ajal ligikaudu 300 000 turisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles