Pärnu jõele paigaldatakse kiirust piiravad märgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihutada armastavate liiklushuligaanide meelehärmiks pandi nii Pärnu kui Sauga jõele üles kiirust piiravad märgid.
Kihutada armastavate liiklushuligaanide meelehärmiks pandi nii Pärnu kui Sauga jõele üles kiirust piiravad märgid. Foto: Ants Liigus

Eile hakkasid töömehed Pärnu ja Sauga jõele üles panema veesõidukite liiklust reguleerivaid märke, mis peaksid korrale kutsuma liiga hasartseid kihutajaid.

Pärnu jahtklubi tegevjuht Raiko Lehtsalu rääkis Pärnu Postimehele, et seni keelas sadama ja klubi akvatooriumil kihutamist vaid üks hoiatussilt laevaremonditehase juures, mida paraku pahatihti eirati.

“Kokku pannakse Kesklinna, Siimu ja jalakäijate sillale ning muulide alguse juurde kaheksa märki, neist osa ei luba sõita kiiremini kui viis kilomeetrit tunnis ja teised keelavad sõiduviisi, mis tekitab kõrgeid laineid,” kõneles Lehtsalu. “Mõte keelusildid paigaldada sündis juba paar aastat tagasi, aga nüüd haaras jahtklubi härjal sarvist ja viis kavandatu ellu. Pärnus korda hoidvatel veepolitseinikel on edaspidi tunduvalt lihtsam liiklushuligaane taltsutada. Kuigi sadamate eeskirjades on kirjas, millise kiirusega võib paadiomanik nendes piirkondades sõita, kippusid paljud seadusrikkujad oma teguviisi õigustama väitega, et märke ju pole ja nad ei pruugi kõigi kirja pandud seadustega kursis olla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles