Pärnu Vannalinna kool saab kingituseks 3D-printeri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-printer.
3D-printer. Foto: eesti2.ee

MTÜ Eesti 2.0 korraldatud projektikonkursil osalenud Pärnu Vannalinna põhikool on üks 50 väljavalitud Eesti koolist, mis saab endale innovaatilise 3D-printeri. 

Eesti koolidele 3D-printerite kinkimisega soovivad pilootprojekti läbiviijad inspireerida koolinoori valima tehnoloogiapõhist tulevikku.

„See on õppekavaväline programm, mille on õpilastele loonud tehnoloogiaeksperdid ja haridusspetsialistid. Selle programmi kaudu omandab noor põhiteadmised tehnoloogia kohta ja jõuab arusaamiseni, et ka tema on võimeline looma unikaalseid tooteid,“ ütles  Pärnu Vanalinna kooli huvijuht Marje Vaan.

3D-printimine on maailma üks kiiremini arenevaid valdkondi. Juba praegu prinditakse kosmoseraketi varuosi ja joostakse 3D-prinditud proteesidel. Kuid ennekõike annab see igaühele võimaluse luua midagi unikaalset, ja seda väheste ressurssidega.

Konkursile esitas taotluse 227 kooli ja nende seast, võttes arvesse koolide eelnevat tööd ja arendustegevust infotehnoloogia valdkonnas, valiti välja 50, kellele eraldati 3D-printer ja võimalus osaleda selle kasutamist toetavas koolitusprogrammis. 

50 väljavalitud kooli hulka jõudnud Pärnu Vanalinna põhikool saab 3D-printeri enda kasutusse sügisel.

„Selline toetus inspireerib, õpetab ning loob uued võimalused meie kooli õpilaste ja õpetajate arenguks tuleviku tehnoloogia valdkonnas,“ sõnas Vanalinna kooli huvijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles