Internetivõrk SoomraNet aitas külaelanikud e-riiki

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kuldjuurest tehakse tinktuuri, juuremügarike kasvatamiseks läheb vähemalt viis aastat,” näitab taimetark ja Topi talu perenaine Mercedes Merimaa oma koduaeda ja sealsetel peenardel kasvavaid taimi. MTÜ Eassalu-Neitsi Külaselts pani püsti mobiilimastid ja pakub piirkonnas internetiteenust.
“Kuldjuurest tehakse tinktuuri, juuremügarike kasvatamiseks läheb vähemalt viis aastat,” näitab taimetark ja Topi talu perenaine Mercedes Merimaa oma koduaeda ja sealsetel peenardel kasvavaid taimi. MTÜ Eassalu-Neitsi Külaselts pani püsti mobiilimastid ja pakub piirkonnas internetiteenust. Foto: Urmas Luik

Pärnust mõnekümne kilomeetri kaugusele soode ja metsade vahele Soomrasse ei jõudnud e-riik enne, kui kohalik külaselts pani üheksa aastat tagasi püsti kaks masti ja lõi oma SoomraNeti.

“Kui meil internet oma mastiga tööle hakkas, oli hea näha, et kinnisvarakuulutustes igal pool hinnad muutusid, sest all oli märge: interneti püsiühenduse võimalus. Piirkonna kinnisvara- ja maahinnad tõusid,” räägib MTÜ Eassalu-Neitsi Külaseltsi juhatuse liige ja Taga-Soomra Topi talu perenaine Mercedes Merimaa.

Enesestmõistetavalt ei hakanud külaselts interneti saamise Kolgata teed käima kinnisvarafirmade huvides, vaid sellepärast, et sellesse geoloogilisse auku ei ulatunud ükski järjest parima teenuse pakkuja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles