Maavanem sattus haamri ja alasi vahele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Veidi üle nelja kuu ametis olnud Pärnu maavanem Kalev Kaljuste on sattunud Rail Balticu koridori valikul nagu haamri ja alasi vahele: tal tuleb öelda oma selge seisukoht olukorras, kus riik otsustas üht- ja põhjapärnumaalased teistpidi.

Aeg surub peale ja Pärnu maavanema otsust ootab Rail Balticu juhtkomitee enne jaani, 22. juuniks. Seda seisukohta aitasid tal kesknädalal kujundada kiirraudtee maakonnaplaneeringu avalikel aruteludel osalejad Suigu seltsimajas ja Kaisma rahvamajas. Külade elanikud, keda plaanitav teekoridor kõige rohkem puudutab ja kes arvasid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Hendrikson & Ko kaheksaliikmelise raskekahurväe esinemise järel, et nemad ei tagane inimese eelistamiselt looduse eelistamiseni.

Kõnelejad eesotsas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõuniku, Rail Balticu projektijuhi Miiko Perisega olid tasemel ja kannatlikud, selgitustele lisas arusaadavust kõige kriitilisemate kohtade 3D-projektsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles