Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

VALITSUS OTSUSTAS. Eesti ei toeta Euroopa Komisjoni pakutud rände tegevuskava, mis Eesti puhul näeb ette üle 1000 põgeniku vastuvõtmist.

Valitsus on seisukohal, et pagulaste vabatahtlikul vastuvõtmisel tuleb arvestada Eesti rahvastiku (0,26 protsenti Euroopa Liidu omast) ja majanduse osa ELis (Eesti puhul 0,14 protsenti ELi omast), samuti pagulaste soovi Eestisse asuda. Peaminister Taavi Rõivas (pildil) märkis, et Euroopa Komisjoni ettepanek Eestile lähtub valedest eeldustest ega ole proportsioonis Eesti suuruse ja võimalustega. “Ettepanek on Eesti suhtes ebaõiglane ja me ei ole suutelised nii suurte inimhulkadega toime tulema,” ütles Rõivas.

Peaministri väitel pole kohustuslikud kvoodid Eestile vastuvõetavad ja ebaproportsionaalselt suure kohustuse panemine tekitab meie riigile probleeme juurde, selle asemel et neid lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles