Pärnu eakate keskust tunnustati Euroopa kvaliteedimärgiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu eakate avahoolduskeskus Metsa tänaval.
Pärnu eakate avahoolduskeskus Metsa tänaval. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu eakate avahoolduskeskus on tunnistatud Euroopa sotsiaalteenuste kvaliteedijuhtimise süsteemi (EQUASS) kvaliteedisertifikaadi vääriliseks. 

Ettevalmistavad tegevused sertifikaadi taotlemiseks algasid 2013. aasta lõpus ja kogu 2014. aasta jooksul panustas keskuse juhataja koos kollektiiviga keskuse töökorralduse ja teenuse kvaliteedi tagamise parendamisse, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

EQUASS-i kvaliteedisüsteemi ettevalmistus tõi kaasa asutuse töökorralduse ümbervaatamise, lepiti kokku ühised eesmärgid ja sihid, loodi uued töökorrad ja juhised. „Kogu töötajaskond mõtles kaasa ja võttis kaasvastutuse teenuse kvaliteedi tõstmiseks,“ seisab linnavalitsuse teates.

Juuni alguses toimus lõpp-audit, mille käigus hinnati eakate avahoolduskeskus vastavaks kõigi 50 kvaliteedisertifikaadi kriteeriumi osas. Tänaseks päevaks on keskus hea mainega ja tuntud hoolekandeasutus Pärnu linnas. „Pakutavad teenused on vajalikud ja kvaliteetsed nii klientide kui koostööpartnerite ja rahastajate hinnangul. Asutuse kliendid on rahulolevad pakutavate teenustega ning hooldustöötajate poolt pakutava soojuse ja toega,“ vahendas Õunap.

Pärnu linnas on sotsiaalteenuste valdkonnas EQUASS sertifikaat veel Pärnu haigla psühhiaatriakliinikul ja rehabilitatsioonimeeskonnal. Kogu Eestis kokku omab Euroopa sotsiaalteenuste kvaliteedisertifikaati vaid 40 organisatsiooni.

Sertifikaat kehtib kaks aastat, misjärel on uuesti tarvis läbida lõppaudit, et sertifikaadi kehtivus kestaks.

"Mul on hea meel, et Pärnu eakate avahoolduskeskus on hinnatud vastavaks EQUASS-i põhimõtetele ja välja teeninud Euroopa kvaliteedimärgi. Soovin palju õnne, edu ja jaksu edaspidise järjepidevuse hoidmisel ja kvaliteedinõuete täitmisel. Meie väärikad väärivad seda, et neid teenindatakse sellisel kõrgel tasemel,“ sõnas Pärnu abilinnapea Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles