Avatud talude päeval osaleb 15 Pärnumaa ettevõtet

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas saab külstada avatud talude päeval Saare-Tõrvaaugu aiandit.
Teiste seas saab külstada avatud talude päeval Saare-Tõrvaaugu aiandit. Foto: Urmas Luik

Tänasest saab veebikaardi vahendusel tutvuda 19. juulil esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval osalevate talude ja põllumajandusettevõtetega. Kokku avab juuli keskpaigas oma uksed külalistele ligi 150 ettevõtet, neist 15 Pärnumaalt.

„Kõigi avatud talude päeval osalevate talude ja põllumajandusettevõtetega saab tänasest tutvuda veebikaardi vahendusel ja välja valida kõige põnevamad kohad, mida 19. juulil külastada,“ ütles avatud talude päeva projektijuht Karin Volmer. „Iga osaleva ettevõtte kohta on kaardil kirjas tegevusvaldkonnad ja kontaktandmed ning juuli alguseks saavad paika täpsed programmidki.“ 

Kõige rohkem on osalejaid Harjumaalt (19), järgnevad Pärnumaa (15), Põlvamaa (14) ja Lääne-Virumaa (14). Osalejatega saab tutvuda veebilehel www.avatudtalud.ee. 

Pärnumaal avavad külstajatele uksed Lõosilma, Tamme ja Teispere talu Audru vallas, Jaanihanso Siidrivabrik Halinga vallas, Uue-Jaani talu Häädemeeste vallas, Männi talu (Kihnu Küek) Kihnus, Oidremaa mõis, Mätiku talu ja Sepa mahetalu Koonga vallas, Mesila ja Suurekivi talu Tori vallas, Mikkeni lambatalu Varbla vallas, Vändra OÜ, Saare-Tõrvaaugu aiand ja Carl Robert Jakobsoni talumuuseum Vändra vallas.

„Avatud talude päev on see koht, kus tootjad ja tarbijad üksteisega tuttavaks võiksid saada: tutvuda ja tutvustada maaelu ning põnevaid Eesti toidu tooteid,“ sõnas Volmer. „Tootjad, kes seni pole veel  oma ettevõtet avatud talude päevale kirja pannud, aga tahaksid 19. juulil oma tegemisi toredatele külalistele näidata, on samuti oodatud endast teada andma. Mitu avatud talu on tulnud just viimastel nädalatel, pärast ametliku registreerimise lõppu.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles