Juhtkiri: Pilt läks hoopis selgemaks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast esmaspäevaseid riigikogu istungeid ja kobarseaduste vastuvõtmist on pilt meie poliitmaastikust senisest tunduvalt selgem. Kõigepealt võib tõdeda, et jutud erimeelsustest võimuliidus on selgelt ajakirjanduslik liialdus, võib-olla isegi soovmõtlemine, et nii oleks.

Teadmata tagajärgede ja mõjudega maksutõusud suruti parlamendis läbi haruldases üksmeeles. 58 koalitsiooniliiget oli poolt, vaid Mark Soosaar Pärnumaalt näitas kodanikuseisukohta ega hääletanud. Edgar Savisaar puudus tervislikel põhjustel ja 41 häält maksutõusu vastu pärinesid Keskerakonnalt, Vabaerakonnalt ja Eesti Konservatiivselt Rahvaerakonnalt.

Eeskujulik oli muidugi 100 riigikogu liikme osalemine parlamendi töös. Ent veel olulisem, mida esmaspäevane hääletus näitas, oli suur usaldus Taavi Rõivase valitsuse vastu. Kuigi peaministri töö hindamisel ei raatsi inimesed talle selle eest veel koolipoisi kolmegi panna, saab Rõivas nüüd end kindlamalt tunda ja jätkata muretult perepuhkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles