Pärnu muuseumist saab linna osalusega sihtasutus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna värava võlvi all töötavad Pärnu muuseumi õpilasmalevlased, et võlvialused vahtkonnaruumid näeksid head välja, kui nad seal suvel giididena tööle hakkavad.
Tallinna värava võlvi all töötavad Pärnu muuseumi õpilasmalevlased, et võlvialused vahtkonnaruumid näeksid head välja, kui nad seal suvel giididena tööle hakkavad. Foto: Urmas Luik

Alates 1. juulist muutub seni riigiasutusena töötanud Pärnu muuseum sihtasutuseks, mille omanikud on Pärnu linn ja riik.

Pärnu muuseumi sihtasutuseks loomise algatas kultuuriministeerium ja see oli muuseumi ühe arenguvõimalusena kõne alla juba mitme aasta eest, kui kavandati muuseumide haldusreformi Eestis.

“Pärnu muuseum alustab tööd sihtasutusena 1. juulil,” teatas Pärnu abilinnapea Jane Mets, kellel on linnapoolsed sihtasutuse asutamise volitused. “Jäänud on formaalsused, sisuliselt on SA Pärnu Muuseum moodustatud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles