Olga Mihhailoval täitus 105. aastaring

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse nimel õnnitles Pärnu vanimat elanikku Olga Mihhailovat abilinnapea Jane Mets.
Pärnu linnavalitsuse nimel õnnitles Pärnu vanimat elanikku Olga Mihhailovat abilinnapea Jane Mets. Foto: Ants Liigus

Eile austati Pärnu haigla Ravi tänava hooldekodus Olga Mihhailovat, käbedat vanadaami, keda näis pidulikkuses segavat vaid nõrgavõitu kuulmine. Ta on Pärnu linna ja kogu maakonna kõige vanem elanik.

Kui juubilari õnnitlenud abilinnapea Jane Mets küsis, kas ta võib tuleval aastal jälle tulla – ta on juba viis korda Olga sünnipäeval käinud –, palus Olga küsimust korrata, võttis mõtlemisaega ja hakkas siis naerma: „Näis, mis tuleb, mina ei keela.“ Saal plaksutas. Haigla juhatuse esimees Urmas Sule ulatas heade soovide saatel erilised küpsised punutud alusel – kunagi olla president Arnold Rüütel neist vaimustuses olnud, haiglatöötajad ristisidki küpsetised presidendi küpsisteks.

Olga Mihhailovale meeldib väga muusika. Saja kolme aastasena käis ta Eliisabeti kirikus Optina Pustõni kontserdil ja laulis seal kaasa. Tema õe lapselaps Julia oli seekord ühes võtnud oma poja Oliver Alasoo ja õelapse Anastasia Mjasojedova – mõlemad on rahvusvaheliste konkursside laureaadid. Olga kuulas erksalt, soe ilme näol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles