Endla näitlejad kutsuvad matkale

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelase mõis.
Kaelase mõis. Foto: Erakogu

Veidi alla kuu pärast, 11. juulil esietendub Kaelase mõisa pargis Endla teatri suvelavastus “Werther” ja seepärast üritavad lavastuses osalejad elada ümberkehastumise huvides niisama kirglikult kui loo peategelane Werther.

Endla teatri turundus- ja kommunikatsioonijuhi Eveli Loorentsi teatel panevad näitlejad Fatme Helge Leevald, Sander Rebane, Lauri Mäesepp, Karl Edgar Tammi ja lavastaja Laura Mets end taas proovile neljapäeval, 25. juunil, kui kõnnivad Pärnust Kaelase mõisa proovi. Teekond on 37 kilomeetri pikkune.

“Kes pikka matka ei pelga, on oodatud matkaseltskonnaga ühinema,” kutsus Loorents.

Suures osas kulgeb teekond põnevaid külavaheteid pidi ja jalutamise kõrvale räägib loodusturismi tudeng Epp Sokk kohalikke lugusid ja legende. Pikem vahepeatus tehakse Kõlli talus. Sealt on pärit kauaaegne Lydia Koidula nimelise Pärnu draamateatri direktor Arnold Ebrok, kes juhtis teatrit aastatel 1968–1981. 

Legendi kohaselt on selles talus peatunud ka legendaarne näitleja Lisl Lindau. Kõlli talu perenaine kostitab matkalisi lõunaga. 

Matka aitavad korraldada Eesti Jaakobitee sõprade seltsi liikmed. 

Lõpp-punktist Kaelase mõisast toob rändurid tagasi Pärnusse Endla teatri buss.

Huvilistel palutakse end matkale kirja panna 22. juunini. Lisainfot retke kohta leiab veebiaadressilt www.endla.ee/werther. 

Matka teeb kaasa ka Pärnu Postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles