Pärnu ootab ettepanekuid linna arengukava täiendamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu istungite saal raekojas.
Pärnu linnavolikogu istungite saal raekojas. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu kiitis tänasel istungil heaks ja suunas avalikustamisele Pärnu linna arengukava aastani 2025 muudatused.

Linna arengukavas kirjas olevad arengueesmärgid ei ole muutunud, ent tegevuskavasse on planeeritud eesmärke toetavaid uusi tegevusi. Näiteks "Värvid linna" ja "Hoovid korda" kampaania taaselustamine, kaasava eelarve projektide toetamine, avalike teenuste kättesaadavuse parandamine (linna GIS andmebaaside arendamine, majandustarkvara uuendamine), projektis "Pärnu linn kui õpikeskus" osalemine ja hansavõrgustiku turismiarendusprojekti panustamine, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

Samuti on täpsustatud kavas varem kirjas olevaid tegevusi, nende maksumust, täitmise aega ning finantseerimisallikaid. Kuna eesolevatel aastatel on taas võimalus linna arendamiseks kaasata Euroopa Liidu toetusi, vaadati väga tähelepanelikult üle projektide kaasrahastamise osa. 

Käesoleva arengukava tegevuskava hinnanguline maksumus aastatel 2016-2019 on ligikaudu 66 miljonit eurot, millest linnaeelarvest on kavandatud rahastada tegevusi 23 miljoni euro ja lisaallikatest 43 miljoni euro ulatuses.

Põhitegevusvaldkondade alusel on kavandatud investeeringutest ressursimahukaimad tegevused seotud hariduse ning vaba aja, kultuuri ja spordiga.

Arengukava muudatuste avalikustamine toimub 25. juunist kuni 3. augustini Pärnu linna veebilehel ja Pärnu linnavalitsuses majas.

Täiendusettepanekuid saab esitada kirjalikult kuni 3. augusti kella 17ni.

Avalikustamine lõpeb arengukava avaliku aruteluga 5. augustil. Avaliku arutelu käigus on samuti võimalik teha täiendusettepanekuid ja parandusi. Arengukava muudatused kinnitatakse septembri volikogus.

Peale eraisikute ootab linn ettepanekuid organisatsioonidelt, kes tegutsevad Pärnu linna elanike heaolu ja linna arenemise huvides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles