Pärnumaa 4H suvi on kiire ja toimekas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 4H suvi on tegus: Cesises.
Pärnumaa 4H suvi on tegus: Cesises. Foto: Erakogu

30. mail osales pärnumaalastest Eesti 4H koor laulupeol „Imede aed“. Puhanud grilliumi toimetamisest ja eripreemiate joovastusest, suundus Pärnumaa esindus 17. ja 18. juunil külla Läti 4H-le. See oli suurepärane väljakutse ühendada entusiasm Lätimaa ja sealse 4H avastamisel piiratud ajaga.

Õppereis oli korraldatud nii, et veetsime rohkem aega 4Hga seotud paiku külastades ja vähem aega bussis. Alustasime Riias Latvijas Mazpulki kontorit külastades, kus Randa Medne tutvustas maja ja Läti 4H tegevusi. Jelgavas külastasime Läti põllumajandusülikooli põhihoonet, mis asub imelises lossis ja kajastab Kurzeme hertsogiaegse hoone ajalugu. Rastrelli projekteeritud Jelgava lossi nurgakivi pandi Lielupe jõe kaldal 1738. aastal.

Kuna päev oli kiiresti õhtusse saamas ja meid ootas Geidasi klubi, vaatasime bussiaknast 4H Lätti toonud Karlis Ulmanise majamuuseumi. Dzükstes tegi oma mahetalus põhjaliku ekskursiooni klubijuhendaja Gundega. Tutvunud ka sealsete noorte tegemistega, siirdusime tagasi vabatahtliku Ilze Juknevica juurde. Tema ootas meid Riia äärelinnas Gaisma internaatkoolis, kus saime osa nende õpilaste tegemistest. Õhtu veetsime kooli õuel grillides ja kogemusi vahetades.

Teisel päeval tutvusime Sigulda ja linnale kuulsust toonud vaatamisväärsustega ning Cesisega, nautides imeilusat parki keskaegse lossi juures.

Emotsiooniderikas reis on lõppenud ja peame juba plaane Kuremaa järve äärde sõiduks. Eesti 4H suurlaagrisse 27.–30. juulil sõidab Pärnumaalt kaks bussitäit noori, samuti ootavad ees Hollandi avastamine augusti algul ja kuu keskel noorteaktiivi laager Tootsis. Neile üritustele ootame külla Läti 4H esindusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles