Juhtkiri: Suur suvepealinn

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu kunagine linnapea Väino Linde on aastate eest meenutanud, et tema väljapakutud ja edukalt lansseeritud idee kuulutada igal aastal juunikuus Pärnu suvepealinnaks sai tõuke toonaselt kultuuriministrilt Jaak Allikult, kes nimetas Pärnut sageli suviseks kunstipealinnaks. Nii et osa auga välja teenitud tunnustusest Eesti ühe tugevama turismimärgi loomisest võlgneb Linde Allikule.

Homme saab Pärnust suvepealinn 20. korda. Kui Äripäev juba 1996. aastal sedastas, et suvepealinna mõte kannab suurepärast vilja, siis nende paarikümne aasta kokkuvõttes saame seda hinnangut õigustatult korrata.

Suvepealinn on kahe aastakümne jooksul elanud läbi nii häid kui halbu aegu ja sageli on kõlanud mõte, et jahmerdamine pealinna tiitliga on kui kulunud ja tolmune pintsak, mida kantakse vaid seetõttu, et paremat ei suudeta muretseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles