Ahto Kaasik: Et meie esivanemad ei eksinud, selle tõestuseks olemegi meie

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igaüks meist võib leida looduses oma erilise koha ja tunda end seal väga hästi, nendib Ahto Kaasik. See võib olla tema isiklik või perekonna pühapaik. Kui seda hoitakse põlvkondi, saab kord sellestki põline pühapaik.
Igaüks meist võib leida looduses oma erilise koha ja tunda end seal väga hästi, nendib Ahto Kaasik. See võib olla tema isiklik või perekonna pühapaik. Kui seda hoitakse põlvkondi, saab kord sellestki põline pühapaik. Foto: Ants Liigus

“Meie vana kultuur pole tarbimise, vaid loomise kultuur. Pühades paikades on aastasadu loodud meie maale ja rahvale head käekäiku ja tulevikku. Kümned ja sajad põlved on seda palunud ja andi viinud, et nende järeltulijatel läheks hästi,” mõtiskleb Ahto Kaasik.

Ahto Kaasik töötab Tartu ülikooli looduslike pühapaikade keskuses, on Eesti folkloorinõukogu juhatuse liige, tegeleb hiite ja rahvapärimuse uurimise ning tutvustamisega. Ta palub ennast nimetada tagasihoidlikult Mahu ehk Viru-Nigula kihelkonna põliselanikuks ja inimeseks, kes hoolib meie pühapaikadest, soovib neid tunda ja teeb oma parima, et pühapaigad oleksid hoitud. Ta on isik, kes valdab Eestis kõige paremini pühapaikade teemat.

Milline on olnud teie tee pühapaikadeni?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles