Pühade ajal on liiklusohutus politsei kõrgendatud tähelepanu all

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Politsei pöörab jaanipühade ajal erilist tähelepanu liiklusohutusele ja avaliku korra turvalisuse tagamisele. Ühtlasi paneb politsei inimestele südamele, et iga peoline annaks endast parima iseenda ja kaaslaste ohutuse tagamiseks.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajori Kaido Saarniidu sõnul on eesseisvate pühade ajal politsei suuremate ressurssidega väljas just neis piirkondades, kus on inimesed ja toimuvad suuremad pidustused.

„Alkohol on paratamatult paljudele jaanipühade lahutamatu kaaslane. Samas on selle liigtarvitamine üks suurimaid õnnetustesse sattumise põhjusi - inimene kaotab ohutaju, satub kergemini konfliktidesse ja langeb sagedamini kuriteo ohvriks," räägib Saarniit ja paneb inimestele südamele võtta pidustused vastu eelkõige turvaliselt ning ohutult.

Politsei on suuremate jõududega väljas ka liikluse rahustamisel. „Roolijoodikute ja kiiruseületajatega oleme karmid ning korduvrikkujate puhul kasutame vajadusel kõige äärmuslikumaid meetmeid - liiklusrikkujatele võidakse määrata arest või tema liiklusvahend konfiskeerida. Pühade ajal on politsei selliste rikkumiste puhul resoluutne ja karmikäeline, et hoida inimeste elu ja tervist,“ rõhutab Saarniit.

Et jaaniöö mööduks turvaliselt, võiks iga seltskond enda seast leida vähemalt ühe kaine peolise, kes sõpruskonnal silma peal hoiab ja saab vajadusel kaaslastele autojuhiks olla. Samuti peab igaüks tegema kõik endast oleneva, et purjus inimene rooli taha ei istuks. Autosõidule minnes olgu sõitjaid vastavalt istekohtade arvule ja kõigil turvavöö kinnitatud.

Jaanitulelistel soovitab politsei arvestada ümberkaudsetega. Muusika võiks südaööst alates olla mõistlikul helitasemel. Suuremate ühispidude korraldajatel on kohustus tagada, et pidu mööduks turvaliselt ja vahejuhtumiteta.

Eelmisel aastal tõsisemaid õnnetusi ja üliraskeid kuritegusid jaanipühade ajal ei registreeritud. Suurem osa politseile tulnud väljakutsetest oli seotud alkoholi liigtarvitamise ja selle tagajärjel tekkinud tülidega. Jaaniööl avastas politsei enam kui poolsada alkoholi mõju all juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles