Pärnus sai viga kolmandalt korruselt alla kukkunud poiss

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vana masinatehas. Foto on illustreeriv.
Pärnu vana masinatehas. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile kell 18.21 teatati häirekeskusele, et Pärnus Rääma tänaval vanas masinatehases on hoone kolmandalt korruselt alla kukkunud 14aastane poiss. 

"Kiirabi vajas päästjate abi lapse kätte saamiseks hoonest. Päästjad tõid poisi majast välja ja andsid üle kiirabile, kes viis ta haiglasse," teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel.

„Paneme lastevanematele südamele, eelkõige koolivaheaja tõttu, mil lastel on palju vaba aega, et noortele tuleks kindlasti selgitada ohtusid mahajäetud majades,“ sõnas Vaabel. „Kahjuks on mahajäetud majad meie linnapildis paratamatus, seetõttu peame ise olema ettevaatlikud ning tegema kõik selleks, et õnnetusi ei juhtuks.“

Tuleohutuse seaduse järgi peab sissepääs kasutusel mitteolevasse ehitisse olema tõkestatud nii, et kõrvalistel isikutel ei oleks võimalust sellesse siseneda. "Enamasti omanikud täidavad seda tingimust, kuid nagu ikka, leidub neid, kes vaatamata kõigele hoonetesse tikuvad,“ lisas pressiesindaja. „Kasutuseta ja varisemisohtlikud hooned ei ole ohtlikud mitte ainult lastele, vaid ka täiskasvanutele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles