Eesti parimaks pritsumeheks tunnistati Pärnu komando päästja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kutsemeisterlikkuse võistlusel “Pritsumees 2015” osutus parimaks Eesti päästjaks Pärnu päästekomando päästja Rauno Talisoo (pildil keskel).
kutsemeisterlikkuse võistlusel “Pritsumees 2015” osutus parimaks Eesti päästjaks Pärnu päästekomando päästja Rauno Talisoo (pildil keskel). Foto: Lääne päästekeskus

Reedel toimus Rakvere Põhjakeskuse parkimisalal 17. kutsemeisterlikkuse võistlus Pritsumees, kus parimaks Eesti päästjaks osutus Pärnu päästekomando päästja Rauno Talisoo. Meeskondlikus arvestuses oli parim Tõrva päästekomando võistkond.

Individuaalarvestuses võitis Rauno Talisoo koondajaga 7 minutit ja 8,7 sekundit. Teise koha saavutas Ivar Frantsuzov, kes esindas päästeametit, jäädes võitjast maha vaid 3,1 sekundiga. Alor Kasepõld (Tõrva päästekomando) viis koju kolmanda koha tulemusega 7 minutit ja 20,5 sekundit, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Meeskondlikus arvestuses võidutses Tõrva päästekomando, järgnesid Kuressaare ja Rakvere päästekomando võistkond. Võistlustest võttis osa ka kaks vabatahtlikku päästjat.

Võistlusel katsuti jõudu neljas harjutuses: voolikuharjutus, elupääste harjutus, torniharjutus ja päästja takistusjooks. Tegemist on rahvusvahelises mõistes võistlusega „Toughest Firefighter A Live“, mis on väga tunnustatud võistlus välisriikides päästjate seas. 

Harjutused imiteerivad päästjate igapäevatööd, kus päästjad satuvad silmitsi väljakutsetega, kus eri tegevuste ja füüsilise pingutusega tuleb päästjal päästa inimeste elu ja tervist ning vajadusel päästa oma paariline ja tulla ise välja keerulistest situatsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles