Galerii: Kaitseliit võttis maja veerand tunniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui lehemehed Kilingi-Nõmmele jõudsid, oli päästeteenistus oma demonstratsioontegutsemise võidupüha tähistamiseks juba lõpetanud ja kohti võtsid sisse kaitseliitlased.

Tihenevas vihmasajus selgitati umbes poolesajale eri vanuses pealtvaatajale, et näidatakse kahe pooljao tegutsemist vaenlase vastu, kes on kindlustanud ennast võsa tagant paistvas ilmselt kuldsetest 90ndatest pärit suurehitises, mis tõenäoliselt rahanappusest pooleli on jäänud.

Pool jagu andis maanteekraavist kattetuld, samal ajal kui teine pool hiilis võsa mööda vaenlase poole. Tegevuse kommentaaridest said tsivilistid teada, et Kaitseliit avamaal väga sõdima ei kipu, nende element on mets ja võpsikud, kus osatakse vaenupoolele märkamatuks jääda ja märkamatult ligi hiilida. Ega suurt midagi peale mõne rohelise kogu näha olnudki, küll tulistati südamest ja mõnuga.

Tihenevas vihmas ja automaaditules liikusid kaitseliitlased visalt eesmärgi poole ja peatselt kostis tulevahetus juba hoone seest. Kurjamid olid sunnitud alla andma, kuigi valget lippu ei paistnud.

Lõpetuseks kutsuti valjuhääldi kaudu huvilisi-soovijaid astuma Kaitseliitu ja naisi liituma Naiskodukaitsega.

Kogu operatsioon vaenlasele koha kätte näitamiseks kestis napilt veerand tundi.

Aega enne võidutule jagamist Kilingi-Nõmmes mahtus veel politsei demonstratsioon, kuidas ”siiliga“ võetakse teelt maha autoga kihutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles