Pärnus jõepõhja vajunud laev püsib senini stabiilsena

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadamas jõepõhja vajunud laev.
Pärnu sadamas jõepõhja vajunud laev. Foto: Ants Liigus

Jaanilaupäeval Pärnu laevatehase kai ääres põhja vajunud Rootsi Harley Davidsoni klubile kuuluv parvlaev püsis täna keskpäeva paiku stabiilsena ja sadamakapteni arvates ahtriga vastu jõepõhja ulatuv ja trossidega kai külge kinnitatud laev enam sügavamale ei vaju.

Pärnu sadamakapten Agu Vilson möönis siiski, et olukorra teeb ohtlikuks tugev lainetus ja edelatuulega kaasnev veetõus. Samal ajal kinnitasid veepolitsei ja sadama ja laevaremonditehase töötajad laeva eile kõvasti kai külge ja enam see liikuda ei tohiks. 

Tänaseks on kohale jõudnud kõnealuse laeva omanike esindajad, kes sadamakapteni sõnade kohaselt tellivad ilmselt aluse veepinnale tõstmiseks ujukraana kas Lätist või Soomest.

Samuti jõudsid täna sündmuskohale tuukrid, kes roboti abil asuvad uurima, mis põhjustas laeva lekke, et see põhja vajus.

Eile kella 11 ajal avastasid sadamatöötajad, et AS Pärnu Laevatehase kai ääres on hakanud külili vajuma äsja remondist tulnud ja autotekiga parvlaev Harley Davidson I, mis on pärit Rootsist.

Kohapeal abiks olnud sadamatöötajad ei osanud öelda, miks laev põhja minema hakkas.

Sadamakapteni jutu järgi keevitati Pärnu laevaremonditehases laeva korpust ja kütusetanki. Laev oli Pärnus korralises kontrollis ja läbis pärast remonti ka veeteede ameti kontrolli. Dokist pääses alus kaks nädalat tagasi.

Et kütus pumbati laevast enne remonti välja, on reostusoht väike. Mootoriõli lekke kaitseks on laeva ümber paigutatud poomid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles