Pärnumaa tunnustas oma ettevõtjaid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustuse Investeerija 2010 pälvis tänavu AS Fortum Termest,mis investeeris koostootmisjaama rajamisse Pärnus üle miljardi krooni.
Tunnustuse Investeerija 2010 pälvis tänavu AS Fortum Termest,mis investeeris koostootmisjaama rajamisse Pärnus üle miljardi krooni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna selgusid Pärnumaa ja Pärnu linna 2010. aasta parimad ettevõtted ja Kuldse Oaasi auhinna omanikud, tunnustamisele eelnesid tutvumine Pärnumaa kutsehariduskeskuse uue õppekorpusega ja majandusteadlase Heido Vitsuri loeng lisandväärtuse loomisest.

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus koostöös linna- ja maavalitsuse, kaubandus-tööstuskoja ning omavalitsuste liiduga selgitas parimad eri kategooriates ja esimest korda valdade silmapaistvaimad ettevõtted, mis kohalikele tööd annavad.

Linna- ja maaettevõtted

Pärnumaa maaelu edendaja 2010 on OÜ Säästke, mis kümmekond aastat on tegutsenud Tori vallas ja annab tööd üle 100 inimesele.

Pärnumaa tõusev täht 2010 on MS Balti Trafo OÜ, mis asub Vändras ning teeb toodete väljatöötamisel koostööd Tallinna tehnikaülikooli ja Pärnumaa kutsehariduskeskusega.

Pärnumaa Karu auhinna saaja, Pärnumaa parim ettevõte 2010 on AS Wendre, Pärnus ja Vändras pidevalt arenev suurettevõte, mille aastakäive ulatub üle miljardi krooni.

Pärnu linna ettevõtluse peaauhinna pälvib AS Wendre.

Suurima töökohtade looja auhinna pälvinuid on kaks: AS Wendre rajatud metallmööblitootmise ettevõtte OÜ Stram, mis andis 55 töökohta, ja McDonald’si kiirtoidurestorani Pärnusse tooja AS Premier Restaurants, mis andis 60 töökohta.

Investeerija 2010 on AS Fortum Termest, rahvusvahelise energetikakontserni ettevõte, mis investeeris koostootmisjaama rajamisse Pärnus üle miljardi krooni.

Turismiarendaja 2010 on MTÜ Pärnu Jahtklubi, mis pakub aktiivse ajaveetmise võimalust, avades uuendatud jahtklubi ning purjespordikooli.

Loomemajanduse arendaja eriauhinna saab MTÜ Maarja-Magdaleena gild, kunstnikke ja käsitöölisi ühendav terviklik loomekeskus, kuhu on koondatud 18 meistrikoda ja mis seisab käsitöötavade püsimise eest.

Kuldne Oaas

Pärnu linnakodanike ja turistide küsitluse tulemusel selgusid, et järjepidevalt 1997. aastast väljaantava Kuldse Oaasi auhinna väärilisi on tänavu viis:

parim toitlustuskoht - pitsarestoran Steffani,

parim tee või kohvi nautimise koht - Pärnu Endla Teatrikohvik,

lastesõbralik teenindaja - Kaubamajakas,

parim ööklubi - Bravo,

meeldejäävaim meelelahutusüritus - “Reiu rock”.

Küsitluse algatas Pärnu linnavalitsus, et tuua esile ettevõtjaid, kes pakuvad nii kohalikele kui linnakülalistele toredaid ja meeldejäävaid suveelamusi.

Valdade eelistused

Valdade parimad ettevõtted selgitati esimest korda ja need on esitatud kaheksast omavalitsusest.

Paikuse valla parim ettevõte on SW Energia OÜ, mis on laienenud üle riigi, pakkudes toodetavat soojusenergiat kümnetele omavalitsustele.

Halinga valla parim ettevõte on Lamiflex Eesti OÜ, mis 1. oktoobrist kannab nime Boardic Eesti OÜ ja valmistab 50 inimesele tööd andes vineer- ja puitkiudplaadist pakendeid.

Kihnu valla parim ettevõte on AS Kihnu Veeteed, mis peab laevaühendust saare ja mandri vahel ja annab aasta läbi tööd 12 inimesele.

Surju valla parim ettevõte on OÜ Surju PM, valla suurim tööandja, tegeleb põlluharimise ja piimakarjakasvatusega, ehitanud uue lauda, silo- ja sõnnikuhoidlad.

Are valla parim ettevõte on Uida talu, peremees Peeter Aassalu. Mullu valmis robotlüpsilaut, haritakse 200 hektarit maad ja kasvatatakse 150pealist karja.

Vändra alevi parim ettevõte on MS Balti Trafo, mis annab konkurentsivõimelist toodangut välisturule.

Saarde valla parim ettevõte on OÜ Helmetal IMS, juhataja Vitali Kangur. Ettevõte annab tööd 25 inimesele, kelle valmistatud toodangut vajavad masinaehitusettevõtted kodu- ja välismaal.

Audru valla parim ettevõte on AQ Lasertool OÜ, mis kasutab uudset tehnoloogiat, koolitab töötajaid ja toetab valla kultuuri- ja spordiüritusi.

Eriauhinnad

Vastutustundlik ettevõtja on OÜ Fein-Elast Estonia juhataja Urmas Mägi, kes Eesti kaubandus-tööstuskoja tunnustuse pälvis kui ettevõtja, kes tunneb huvi piirkonna mitmekülgse arengu vastu ja toetab igati Sindi linna ettevõtmisi.

Aasta turismitegu on Matkavekka Eesti OÜ algatatud otselennud Ida-Soomest Pärnusse, nädalased spaa- või linnapuhkusereisid. Auhinna pani välja SA Pärnumaa Turism.

Koostöö eriauhind tänavafestivalile Augustiunetus ja Kunstide öö Pärnus.

Pärituult Pärnumaalt märgi sai OÜ Vändra Leib, mis järjepidevalt on uuendanud oma sortimenti ja mille märksõna on “mahetootmine”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles