Pärnumaa võidupüha maraton – magus kannatus 680-le

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda võidupüha maratoni 42,195 kilomeetrit läbisid kõige kiiremini Maris Tamm ja Kristo Reinsalu, kummalegi polnud see esimene kord Pärnus Rüütli platsil triumfeerida.
Neljanda võidupüha maratoni 42,195 kilomeetrit läbisid kõige kiiremini Maris Tamm ja Kristo Reinsalu, kummalegi polnud see esimene kord Pärnus Rüütli platsil triumfeerida. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval Torist ja Paikuselt võidupüha tähistamiseks teele lähetatud pikamaajooksjad sisustasid magusate kannatusvaludega enda päeva ja pakkusid elamusi rohkele publikule.

Kokku osales täis- ja poolmaratonil ning lastejooksudel 680 spordisõpra, sündis võidupüha maratonipäeva uus rekord. Jooks peeti küll seoses jätkuva sooviga siduda see võidupüha mälestustule süütamisega seekord tööpäeval ja ilmselt oli kahetsusega kõrvale jäänuid.

Täismaratonile 42,195 kilomeetrile läinute rivi venis pikaks juba kahe esimese kilomeetriga. Valdavas enamuses oli tegu kogenud jooksusõpradega, kes oma tempot teadsid, ometi oli üllatuseks, et 2012. aastal Pärnumaa esimese võidupüha maratoni võitnud Kristo Reinsalu kohe kõik ülejäänud kaugele maha jättis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles