Häädemeeste huviteater mängib “Kalevipoega”

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kabli ja Häädemeeste seltsimajas saab juuni lõpus ja juuli alguses näha Häädemeeste huviteatri lavastust “Kalevipoeg”, mis põhineb Andrus Kiviräha tekstil.

Huviteater on Häädemeestel tegutsenud pikka aega, vahepeal oli kaks aastat pausi ja nüüd on teatriharrastajad Aire Koobi eestvedamisel taas kokku tulnud. Kümneliikmelise trupi kevadel valminud “Kalevipoega” on seni väga hästi vastu võetud: Viljandi ja Pärnumaa harrastusteatrite festivalil Karksis saadi Pärnumaa parima lavastuse tiitel, Pärnumaa harrastusteatrite festivalilt toodi koju mitu näitlejaauhinda eredate rollilahenduste eest.

“Kivirähk on erakordselt vaimukas kirjanik ja tema vaatenurk elule alati väga eriline,” pidas Koop tugevat materjali üheks lavastuse plussidest. “Trupp on ka hea, kõik väga loomingulised inimesed: liikuvad, tantsivad, valdavad nii sõna kui keha ja on võimelised isegi akrobaatikat tegema.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles