Pärnus vahistati autodest väärisasjade varastamises kahtlustatav

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eile varahommikul pidasid Pärnu politseijaoskonna töötajad kinni mehe, keda kahtlustatakse viimasel kahel nädalal Pärnu majutusasutuste juures parkinud sõidukitest asjade vargustes. 

Mehe suhtes on alustatud kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. "Täna vahistas kohus prokuröri taotlusel kahtlustatava," teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Lennart Pulga sõnul on positiivne see, et paljud varastatud asjad õnnestus politseil kahtlustatava kodust ära tuua.

„Millised asjad täpselt ja kellele need kuuluvad, on selgitamisel. Kindel on see, et toime pandud vargustest on oluline politseid informeerida, sest ainult siis on võimalik, et vara saab tagastada esialgsele omanikule,“ ütles Pulk.

Ühtlasi tuletab politsei meelde, et vähegi väärtuslike esemete autosse jätmine on ohtlik. Ka majutusasutuste töötajatel tasub oma klientidele meelde tuletada, et nähtavale kohale ununenud navigatsiooniseade võib olla vargale ahvatlus. Mõnel juhul tekitab varas lõhkumisega suuremat kahju, kui varastatud asi väärt on. Seepärast tasub sõidukis nähtavale kohale esemeid mitte jätta.

Esialgu seostatakse meest juhtumitega, mis on toime pandud Pärnu majutusasutuste parklates ajavahemikul 18. juunist 24. juunini. Kokku ulatub politseile teada antud varguste kahju üle 4500 euro ja vargusi, millega meest seostatakse, on praegu seitse. Varastatud asjade hulgas olid navigatsiooniseadmed ja muud esemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles