Suur Võidusõit toob Pärnus rajale rallilegend Juha Kankkuneni

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Kankkunen.
Juha Kankkunen. Foto: promo

Sel nädalavahetusel Pärnu külje all Auto24ringil sõidetav Suur Võidusõit tõotab kujuneda tänavuse autospordi hooaja tähtsündmuseks. Peale kohaliku võidusõiduparemiku tulevad starti naaberriikide paremad võidusõitjad, teiste seas üks autospordimaailma suurkujusid, soomlasest neljakordne autoralli maailmameister Juha Kankkunen.

Eelmise sajandi 80ndatel ja 90ndatel autoralliradu valitsenud 56aastane soomlane võitis oma karjääri jooksul 23 WRC-rallit ja neli maailmameistritiitlit, peale selle 1988. aastal Dakari kõrberalli. Pärnus stardib rallilegend alati vaatemängulises Porsche GT3 võistlusklassis, teatas Eesti autospordi liit.

Suur Võidusõit on rahvusvahelise autode ringrajasõidu võistlus, mis Soome ja Baltikumi sarjade kõrval toob rajale Eesti meistrivõistluste klassid. Peale põnevate võidusõitudel saab publik osa laadast ja live-kontsertidest. Esinevad Elina Born & Stig Rästa, Ines ja Koit Toome koos ansambliga Radar.

Täna on Auto24ringil vabatreeningute ja kvalifikatsioonide päev. Homme keskpäeval on võistluste pidulik avamine, kuid juba enne seda peetakse ära kaks võistlussõitu. Võistlus jätkub pühapäeval. 

Suur Võidusõit on selle aasta Eesti suurim autoringrajavõistlus, mis samamoodi eelmise aastaga on Soome meistrivõistluste etapp. Mulluse võistluse valisid soomlased oma aasta parimaks ringraja meistrivõistluste etapiks. Soome ja Eesti meistrivõistluste kõrval on tegu Balti meistrivõistluste etapiga ja kokku on rajale oodata 140 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles