Häädemeeste ja Salacgrva ulatavad sõbrakäe

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallavanem Magnus Mõttus (paremal) kohtus Salacgrva omavalitsuse asejuhi Jnis Crulisega juuni alguses Põhja-Liivimaa 10. festivalil.
Häädemeeste vallavanem Magnus Mõttus (paremal) kohtus Salacgrva omavalitsuse asejuhi Jnis Crulisega juuni alguses Põhja-Liivimaa 10. festivalil. Foto: Ants Liigus

Üle lõunapiiri on teineteisele sõbrakäe ulatanud Häädemeeste ja Salacgrva vald, mis plaanivad ka ettevõtjate koostöö süvenemist.

Häädemeeste vald on ainus maakonnas, millel on kodulehel lätikeelne tutvustus ja mis ütleb Ainaži linnast tulijale tere Ikla külas Pärnumaa kaardi, piirkonna infoaluse ja kohalike meeste ehitatud katusealusega.

Siin ei hõõruta tüli sellepärast, et Eesti ja Läti Vabariigi vahele 1920. aastal piirijoont tõmmates jäi Heinaste kui tollane Eesti piiripunkt lõunanaabritele. Heinaste merekoolis õppis poolteist päeva legendaarne kapten Kihnu Jõnn (Enn Uuetoa) ja seal oli sadam, mille samuti lätlastele loovutasime. Piiride vabaks saamise järel ei kontrolli range piirivalvur Iklast Ainažisse või vastupidi liikujate passi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles