Kõlakojas saab nautida suvemuusikat

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel & Bänd ühendab kaunid naishääled ja hinnatud muusikutest-muusikapedagoogidest saatebändi.
Mirtel & Bänd ühendab kaunid naishääled ja hinnatud muusikutest-muusikapedagoogidest saatebändi. Foto: Erakogu

Sel neljapäeval algab ranna kõlakojas traditsiooniline tasuta vabaõhu kontserdisari Suvemuusika, mis taaselustati kõlakojas 2012. aastal.

Suvemuusika eestvedaja Ülle Jantsoni teada algas see traditsioon juba Eesti Vabariigi loomise järel ja kontserdid on mõeldud nii külalistele kui kohalikele inimestele.

Esimene kontsert toimub sel neljapäeval, 2. juulil kell 20, kui kõlakojas astub üles pärnakatest koosnev vokaal-instrumentaalbänd Mirtel & Bänd.

Ansambli moodustavad Piret Lilleste (I sopran), Merit Hirvoja-Tamm (II sopran), Hedi Maaroos (I alt), Elerin Karpin (II alt), Indrek Oselein (klahvpillid), Marek Talts (kitarr), Toomas Aron (bass) ja Olav Kund (löökriistad).

Mirtel & Bändi repertuaar on mitmekülgne. Kavva kuulub nii eesti- kui ingliskeelseid lugusid, tempokamaid ja aeglasemaid, eri stiile.

Olulise osa moodustab repertuaaris originaallooming, mille eest hoolitseb isikupärase käekirjaga Piret Lilleste, kelle looming on värske ja omanäolise kõlapildiga. Laulude seaded bändile on aidanud teha Indrek Oselein.

Mirtel moodustati telesaate "Perepidu" tarbeks, kui osaleti saatesarja kolmandal  hooajal.

Mirteli liikmed on lihvinud oma lauluoskust Pärnumaa tunnustatuima lauljate koolitaja Toomas Volli käe all ja nad laulavad siiani eri kollektiivides.

Piret, Merit ja Elerin laulavad vokaalrühmas Mirt, mis võitis 2013. aastal 26. Pärnumaa vokaalansamblite päeval grand prix’, on üles astunud kohalike omavalitsuste ja eraüritustel ning andnud kontserte Pärnus.

Hedi Maaroos on tuntud kui ansambeli Mucky solist ja eestvedaja ning edukas esineja kõikvõimalikel noorte solistide konkurssidel. Eelmisel aastal võitis ansambel Mucky Pärnumaa noortebändide konkursi Bändomaania. Samuti osaleb Hedi praegu A. L. Webberi ja R. Stilgoe muusikalis “Ooperifantoom” Vanemuise teatri laval.

Koostöö Indrek Oseleiniga sai alguse Mirteli kutsumisega külalisesinejaks eelmise aasta Pärnu pereansamblite festivalile. Kuna seal esitatav repertuaar vajas klaverisaadet, oli Oselein abiks.

Edukast ja meeldivast koostööst ajendatuna sündis idee ühendada Mirtel ja saatebänd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles