Pärnu Harmonica festival selgitas parimaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic-Nordic Openi grand prix` võitis oktett Sorarmonica, kes oli parim ansamblite arvestuseski.
Baltic-Nordic Openi grand prix` võitis oktett Sorarmonica, kes oli parim ansamblite arvestuseski. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel toimunud Pärnu Harmonica festivalil, kus peamised instrumendid olid lõõts- ja suupill, osales muusikuid 13 maalt.

14. korda toimunud festivali kaugeim külaline saabus Mehhikost ja venelane Aleksei Kormin väntas festivalile kohale jalgrattal Peterburist. Peaesinejad olid suupillivirtuoosid Claude Saubestre Prantsusmaalt, Nami Miyata Jaapanist, trio Animato Poolast, Heikki Jäntti Soomest, Sergei Kuznetsov Venemaalt ning eestlased Marju Varblane ja Kadri Laube.

Festivali suupillimängijate konkursi Baltic-Nordic Open parimateks sooloesinejateks hindas rahvusvaheline ˛ürii Frank Tetsche Taanist ja Maarja Haameri Eestist, ansamblite kategoorias Sloveenia Sorarmonica okteti, kes võitis ka konkursi grand prix’. Absoluutarvestuses rahvamuusika konkursi publiku auhindadele võitsid Piccolo Pelimannid eesotsas väsimatu Feliks Karkiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles